Poduri pentru refugiați – Bridges for refugees
Ne dorim ca ucrainenii strămutați temporar să se simtă în siguranță, să continue să se dezvolte ca indivizi și comunitate, să capete și să dezvolte sentimentul de apartenență la comunitățile care-i găzduiesc în prezent.
CE NE-AM PROPUS
Stabilirea bazei prin suport psihosocial și cunoștințe de limba română
- Sprijin psihosocial – consiliere individuală pentru refugiații vulnerabili și sesiuni de parenting pentru a sprijini problemele de familie.
- Cunoștințe de limba română – Sesiuni de grup online și în persoană pentru adulți și tineri, conduse de voluntari special pregătiți.
Dezvoltarea abilităților, crearea de legături emoționale, împuternicirea tinerilor
- Programe open space pentru copii și familii – activități de învățare și socializare care implică copii și familii, conduse de voluntari în spațiul bibliotecii și al centrului ONG.
- Învățare prin serviciu pentru tineri – activitățile cluburilor IMPACT care se concentrează pe dezvoltarea unui proiect de servicii interculturale condus de tineri.
Conectarea la comunitatea locală
- Tururi cu ghid și tandem foto în orașele gazdă – Tururi de mers pe jos pentru familii conduse de ghizi locali profesioniști. Plimbări foto prin oraș făcute de tandemuri de un refugiat și un localnic.
- Expoziții de fotografii – Organizarea unei expoziții de fotografii pentru comunitatea mai largăe tineri.
Am ajutat echipele bibliotecilor și organizaților, Notorious Learnig Projects ONG, Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană ”George Bariţiu”, Filiala 4, Braşov și Biblioteca Metropolitană București, Filiala Marin Preda, să le ofere refugiaților sprijin și un spațiu sigur unde pot desfășura activități.
TIPURI DE ACTIVITĂȚI