loader image

Calendar oportunități în programele IMPACT și Service Learning la clasă 2024 – 2025

8 octombrie 2024

Se anunță  un an plin de activități relevante de învățare, conectare, formări, întâlniri transnaționale, conferințe, sau evenimente naționale, noi cluburi în rețeaua națională IMPACT,  școli noi care se alătură programului Service Learning la clasă, noi resurse educaționale IMPACT care se vor dezvolta, noi tematici pe care le abordăm pentru a contribui împreună la bunăstarea noastră, a comunităților noastre și a planetei.

2025 va fi despre 25 de ani de Fundație Noi Orizonturi și despre:

  • Bunăstarea planetei și în acest sens continuăm eforturile de dezvoltare durabilă la nivel național prin sprijinirea de proiecte de Service Learning în IMPACT și în școli prin Programul Service Learning la clasă.
  • Bunăstarea beneficiarilor programelor noastre și a comunităților. Abordăm mental health și wellbeing în programe și deschidem noi căi de înțelegere a acestei nevoi în rândul tinerilor, părinților și al educatorilor.
  • Învățare în, de la și cu comunitatea- aducem mai aproape comunitatea în proiectele de Service Learning și înțelegem necesitatea de a lucra cât mai colaborativ în școli, cluburi, comunități. Credem în puterea lui împreună acum mai mult decât oricând.
  • Participarea și vocea tinerilor care este esențială pentru a modela prezentul și viitor pe o direcție sustenabilă.

Dacă ești lider sau membru într-un club IMPACT sau parte dintr-o școală care a implementat sau intenționează să implementeze Service – Learning la clasă, iată mai jos lista de oportunități pentru care poți să te pregătești:

📅 Oricând puteți accesa cursul internațional Service-Learning for Democracy in Europe- The SLEAD Learning Journey . 10 webinarii online în limba engleză pot fi urmărite aici de profesorii care doresc să afla mai multe despre Service Learning la clasă în dezvoltarea de competențe democratice.

📅18 octombrie 2024, ora 14.00 Transmitem LIVE ediția a V-a a Central and East European Regional Service-Learning Awards premierea celor mai bune proiecte de Service Learning implementate în școli și grupuri informale în România, Slovacia, Bosnia și Herzegovina, Kosovo, Albania, Muntenegru.

📅20-24 octombrie 2024 | Lansăm oportunități de finanțare proiecte de Service-Learning în cadrul competiției Campionii planetei – competiție dedicată Cluburilor IMPACT din România și din Republica Moldova.

📅27 octombrie 2024, ora 17.00-19.00 | Transmitem LIVE ediția a III-a a Romanian National Service-Learning Awards– premierea celor mai bune proiecte de Service Learning implementate în România în 2024.

📅 Final de octombrie 2024 | Lansăm oportunitatea de formare online pentru profesori – Cursul Service Learning la clasă, ediția 2024. Curs în limba română, urmat de oportunitatea de a putea accesa finanțări pentru implementarea de proiecte de Service Learning la clasă (de la grădiniță până la liceu).

📅 Final de noiembrie 2024 | Lansăm oportunități de finanțare proiecte în cadrul școlilor care doresc să implementeze proiecte de Service Learning la clasă (de la grădiniță până la liceu).

📅 Ianuarie – Aprilie 2024 | Susținem implementarea de proiecte de Service- Learning la clasă dar și în cluburile IMPACT.

📅Februarie – Martie 2025Lansăm noi oportunitati de formare și dezvoltare pentru tinerii activi în cadrul cluburilor IMPACT.

📅Februarie – Martie 2025 | Deschidem oportunitatea de înscriere a noi  tineri membrii in IMPACT Youth Leaders Ambassadors.

📅Februarie – Martie 2025 | Lansăm oportunitatea de deschidere de cluburi IMPACT pentru 20 de școli/ organizații din România pe direcțiile de dezvoltare durabilă, mental health și wellbeing.

📅 Iulie 2024 | Deschidem înscrierea pentru Premiile Regionale pentru Practici Eficiente de Service Learning, ediția a VI-a.

📅 Octombrie 2025 | Generate more Impact – The Romanian Service-Learning MeetUP, ediția aniversară- 25 de ani de Fundația Noi Orizonturi.

📅20 – 24 octombrie 2025 | Lansăm oportunități de finanțare proiecte de Service-Learning în cadrul competiției Campionii planetei II – competiție dedicată Cluburilor IMPACT din România și din Republica Moldova.

Fii sigur/ă că ești la curent cu toate noutățile lansate, te încurajăm să ne urmărești și pe Facebook și pe Comunitatea Națională IMPACT .

Cunoaște echipa din spatele  programele IMPACT și Service Learning la clasă care vor implementa împreună cu voi oportunităile de mai sus!

Alina Mustață

Alina Mustață

Manager program Service Learning la clasă

Andreea Băltărețu

Andreea Băltărețu

Coordonator rețeaua națională IMPACT

Cristian Vanea

Cristian Vanea

Community engagement officer

Bianca Balea

Bianca Balea

Monitoring, evaluation and learning specialist

Ale Giurgiu

Ale Giurgiu

Brand manager

Maria Butyka

Maria Butyka

Director de programe

Toate oportunitățile de mai sus în 2024-2025 sunt parte din cele  8 proiecte în desfășurare în IMPACT și în programul Service- Learning la clasă:

  • Service-Learning Romania (partener și finanțator Lidl România)
  • Shaping the future (Erasmus+)
  • Splistream: Service-learning in fostering youth civic engagement, diversity, and social inclusion in the CEE region (Erasmus+)
  •  C++: Community as a classroom (Erasmus+)
  • Iubim sustenabilitatea în modă (partener și finanțator Humana People to People)
  • Engaged minds, Empowered Lives: Cultivating Child Mental Health Awareness Through Civic Engagement and Service Learning (finanțator CERV, Comisia Europeană)
  • Engage: Empowering Next Generation Advocates for Global Education (Erasmus+).
  • Empower Youth (partener și finanțator IPSOS)