loader image
Prima generație IYLA

IMPACT Youth Leaders Ambassadors (IYLA)

29 august 2024

Hey! Vrei să-ți pui amprenta pe scene mai mari și să-ți reprezinți prietenii la nivel național? Suntem super entuziasmați să deschidem porțile pentru IMPACT Youth Leaders Ambassadors (#IYLA), o echipă de lideri tineri  pasionați și gata să schimbe lumea, selectați din cluburile  IMPACT din toată țara. Dacă ai vibe-ul și energia necesară, hai să facem diferența împreună!

O inițiativă #NoiOrizonturi cu #IMPACT, sprijinită de prietenii noștri de la #IPSOS.

Ce faci ca IMPACT Youth Leaders Ambassador?

  • Faci auzite vocile tinerilor ca și tine în locurile unde se iau deciziile importante pentru IMPACT;
  • Lucrezi pe proiecte relevante care reflectă nevoile lumii actuale, dar mai ales ale voastre – tinerii din IMPACT;
  • Te asiguri că direcțiile și prioritățile IMPACT sunt pe bune și reflectă ce vreți și aveți nevoie ca tineri Schimbă-Lume;
  • Devii sursă de inspirație și dai motivație și altor tineri să se implice și să schimbe jocul când este nevoie.

Ești activ/ă în clubul tău IMPACT de cel puțin un an sau ai fost membru IMPACT și acum ești Alumni IMPACT, arăți leadership și inițiativă, ești all-in pentru schimbări pozitive în comunitatea ta? Ai idei despre cum să faci asta, ai experiența unui proiect cool de Service Learning și ești un team player? Te așteptăm în #IYLA!

Ca IMPACT Youth Leader Ambassador, vei:

  • Fi la curent și vei participa activ la întâlnirile #IYLA unde avem idei și planuri pentru viitor;
  • Lucra în echipă, pe proiecte care pun în practică ideile voastre geniale;
  • Fi vocea clubului tău în echipa IMPACT mai mare, asigurându-te că toată lumea e pe aceeași pagină;
  • Fi un exemplu pentru alții, arătând ce înseamnă să fii un Schimbă-Lume de IMPACT.

Ce câștigi alăturându-te?

Îți vei crește skill-urile de lider prin traininguri și sesiuni de mentorat care te vor ajuta să ajungi la un alt nivel, fiind o voce pentru tinerii ca tine și extinzând impactul tău dincolo de comunitatea locală – vei gândi și acționa la nivel național.

Îți vei lăsa amprenta asupra modului în care Fundația Noi Orizonturi gândește programele și proiectele pe care le creează pentru comunitatea IMPACT. Ajutând la dezvoltarea programului IMPACT la nivel național vei fii vocea generației tale.

În plus, vei cunoaște alți tineri care sunt la fel de grozavi și implicați ca tine – best way to make new friends! Vei avea acces la evenimente de IMPACT și vei fi anunțat de oportunități de participare în proiecte internaționale și tot felul de inițiative eye-opening. În tot acest timp, ai ocazia să lucrezi împreună cu profesioniștii de la Fundația Noi Orizonturi, care îți vor oferi mentorat direct.

În plus, primești o scrisoare de recomandare din partea Fundației Noi Orizonturi ca sprijin pentru planurile tale de viitor! Sounds amazing, right?

Ce înseamnă să te implici în #IYLA – dacă ești selectat/ă

La Meetup-uri și în Online

Participi la Generate More IMPACT – The Romanian Service Learning MeetUP (26-29 octombrie 2024, Băile Tușnad): aici ne cunoaștem, punem bazele planurilor noastre și ne distrăm de minune! În plus vei ajuta la organizarea unor sesiuni în MeetUP-ul din octombrie. Abia așteptăm să auzim cu drag și interes ideile tale creative.

În toamnă și primăvară, împreună cu echipa #IYLA, vei lucra online la un proiect care să facă valuri de schimbare în comunitatea națională IMPACT, având la dispoziție un buget special pentru asta.

Tabăra VIAȚA – O săptămână cât o viață

În 19-25 aprilie 2025, pregătește-te pentru o săptămână plină de aventură în natură, workshopuri tari, întâlniri cu mentori care să te inspire și multă distracție cu gașca #IYLA. Aici, veți pune la punct detaliile proiectului vostru și veți consolida legături de neuitat.

Reprezintă și Inspiră

Vei reprezenta Fundația Noi Orizonturi și IMPACT la evenimente naționale și internaționale. Gândește-te la conferințe, seminarii și proiecte Erasmus+ unde poți străluci și împărtăși viziunea voastră, a tinerilor.

În 2025, vei fi parte din echipa de organizare a evenimentului Generate More IMPACT, colaborând strâns cu echipa FNO pentru a crea ceva memorabil.

Fii Schimbă-Lume

Fă parte din echipa #IYLA și transforma ideile în acțiuni concrete care schimbă lumea în bine. Noi vom  fi alături de tine la fiecare pas, oferindu-ți suport și resurse pentru a face față provocărilor.

  Cum poți fi selectat/ă în prima generația #IYLA?

  • Eligibilitate: Trebuie să fii membru activ în IMPACT sau fost membru (Alumni IMPACT).
  • Motivație: Îți place ce avem planificat și ești gata să participi în cât mai multe din cele de sus.
  • Angajament: Ești gata să te implici voluntar pentru cel puțin un an. Dacă îți place mult, poate chiar pe termen mai lung?

 Date importante la care nu poți lipsi:

Eveniment de lansare: Fii prezent la #GenerateMoreIMPACT în perioada 26-29 octombrie 2024, în Băile Tușnad. Noi și IPSOS  acoperim cazarea, mâncarea și tot ce ține de formare.

Tabăra de primăvară: Rezervă-ți perioada 19-25 aprilie pentru o tabără în Băile Tușnad sau Straja, unde vei ajuta la organizare, și da, toate cheltuielile sunt asigurate de noi cu sprijinul IPSOS. Arată-ne ce poți și cum ai putea contribui la formarea #IYLA. În fiecare an, creștem în număr, oportunități și provocări pline de sens.

Procesul de aplicare:

Înscriere: Completează formularul de înscriere #IYLA până pe 23 septembrie 2024. Dacă ești minor, asigură-te că ai acordul de principiu al părinților și o recomandare verbală de la liderul tău de club.

Prezentare: Adaugă în aplicația ta un link la un  videoclip de maxim un minut în care să ne spui de ce vrei să faci parte din generația #IYLA 2024-2025. O filmare simplă cu telefonul este suficientă.

 Iată ce e musai să știi înainte să te aventurezi:

  • Dacă ești minor și ești selectat:
    • Ai nevoie de acordul părinților sau a tutorilor ca să participi la evenimentele noastre, inclusiv la super întâlnirea “Generate More IMPACT” din 26-29 octombrie.
    • Plus, liderul tău IMPACT trebuie să știe de participarea ta și să te recomande. 
  • La drum:
    • Transportul până la evenimente e pe contul tău. Dacă ești elev, bucură-te de gratuitate pe tren!
    • Dacă încă nu ți-ai sărbătorit majoratul, va trebui să te aducă și să te ia cineva mare (părinte, rudă, lider).
  • Pe parte de hârtii importante:
    • Citește nota de informare despre cum vom prelucra datele tale personale și semnează consimțământul. Dacă nu ești major, acesta va fi semnat de părinte sau tutore. 

Nu rata oportunitatea de a fi parte din ceva epic! Dacă ești gata să te faci auzit/ă și să aduci schimbări în programul IMPACT, aplică acum! Modelăm viitorul împreună cu TINEri!

Înscrie-te acum și hai să schimbăm lumea împreună! Poți completa formularul de înscriere până în 23 septembrie 2024.

Un proiect:

În cadrul programului:

Cu sprijinul partenerului: