Bucatele cu IMPACT care îi ajută pe cei din jur

În România, 40% dintre copii sunt supraponderali, un procent cu 18% mai mare în ultimii 10 ani. Şi aproape un sfert dintre copiii români aflaţi în primii ani de şcoală sunt supraponderali. Să ne gândim pentru o clipă că suntem unul dintre aceşti copii: un lucru simplu, ca alergatul pe o distanţă scurtă, nu mai pare deloc uşor; copiii din jur râd pe seama kilogramelor mele; şi câte boli cu nume înfricoşătoare îşi pot face cuib în corpul meu, din cauza grăsimii în plus...

Impacţii de la Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca au aflat că lipsa educaţiei în ce priveşte un stil de viaţă sănătos este una dintre marile problemele ce duce la creşterea numărului de copii supraponderali. Ce s-au gândit să facă?Pentru o alimentaţie sănătoasă, dar şi pentru copiii cu nevoi speciale

„EcoSweets Festival” a fost ideea prin care impacţii au vrut să le aducă aminte colegilor despre cât de importante sunt alimentele sănătoase şi cum pot fi mâncărurile nesănătoase înlocuite cu uşurinţă.

În laboratorul de alimentaţie pe care îl au în liceu, impacţii au pregătit produse bio - salate şi dulciuri - pe care le-au oferit apoi colegilor şi profesorilor, în urma unor donaţii. Cu banii strânşi din vânzarea bucatelor sănătoase au putut cumpăra cadouri pentru  copiii cu nevoi speciale de învăţare din liceul lor, dar şi pentru cei din Şcoala Specială Transilvania din Baciu, comună apropiată Clujului.În plus, au construit din seminţe o hartă a lumii, prin care să le arate colegilor originile anumitor alimente sănătoase.Mai mult despre proiect:

Elevii clubului de geografie din liceu - „Edu Verde”, ONG-ul Economica – Organizaţia părinţilor Colegiului Economic „Iulian Pop” şi Şcoala Specială Transilvania din comuna Baciu, precum şi SC Napolact SA şi SC Roma SRL, au spijinit proiectul impacţilor.

„EcoSweets Festival” a avut loc în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, iar alături de impacţi, atunci când au avut nevoie de îndrumare, au fost profesoarele – lideri IMPACT Georgeta Răduţiu şi Camelia Mariana Curea.

Pentru punerea în aplicare a ideii lor, impacţii au investit 700 Lei, dintre care 400 Lei fiind cheltuieli susţinute de Fundaţia Noi Orizonturi în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!” - Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
                        

                   Logo EEA          
Vezi noutăţile proiectului „Conectează-te la comunitate!”: aici.